Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
2daagse: Intens proeven van het “leven” van bomen in de natuur en van hun helende kwaliteiten in de boomoliën van Bouchardon.
Workshop o.l.v. Lieve Bonne

Datum:  Van woensdag 8 augustus 2007 (18u) tot vrijdag 10 augustus 2007 (16u)
Plaats:  Rosario, het oude kloostertje in Bever, op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen
Taal:  Nederlands

Het overkomt ons dikwijls, dat we in de natuur wandelen, en voorbijgaan aan de enorme diversiteit van geuren, kleuren, vibraties….de stille taal van de natuur….

Toch is het precies met onze zintuigen dat we de natuur dieper kunnen benaderen, ze nodigt ons uit met haar geuren, met de schoonheid van haar vormen en kleuren, met de stilte die ze uitstraalt, de rust die ze schenkt. In de natuur komen we tot rust, en tot de stilte in onszelf waar we ons verbonden voelen met heel de schepping.

Het is niet onze intellectuele kennis, die ons dieper in contact brengt met de natuur, maar het stil, aandachtig openen van onze zintuigen. Onszelf toelaten om haar schoonheid diep in onszelf te voelen, om de weerklank van haar geluiden in onszelf te horen, ervaren hoe haar geuren onze stemming beroeren, ontdekken dat we in de rijkdom van het Leven van de natuur, ook de rijkdom van het Leven in onszelf ontdekken, onze Essentie….

Tijdens deze tweedaagse trekken we de natuur in, om ons te openen voor het “Leven” dat zich in haar uitdrukt. We verfijnen het gebruik van onze zintuigen, om te luisteren naar de “stilte” in de natuur, het “leven” van de bomen en om de helende kwaliteiten van bomen te ervaren.

Aansluitend werken we ook praktisch met de negen boomoliën en boomelixers van Bouchardon, waarbij we kunnen ervaren dat ze ook het leven van de bomen en hun helende kwaliteiten in zich dragen.

- Spar : ontspannen, loslaten
- Den : helder kijken zonder oordeel
- Berk : zachtheid, eigenwaarde
- Rozenbottel : openheid, dieper contact
- Beuk : sereniteit, zelfvertrouwen, vertrouwen
- Buxus : zich bevrijden van de last van het verleden
- Brem : vernieuwing, een nieuw begin
- Meidoorn : centreren, zijn eigen pad vinden
- Walnoot : authenticiteit, motivatie


Maak er een intense 4daagse van!
Je kan deze tweedaagse ook combineren met de tweedaagse rond Mindfulness (van 6 tot 8 augustus 2007).Inschrijvingsmodaliteiten
- 215,00 euro: bij betaling vóór 1 juni 2007 en overnachting in 6-persoonskamer.
- 225,00 euro: bij betaling vóór 1 juni 2007 en overnachting in tweepersoonskamer of bij betaling na 1 juni 2007 en overnachting in 6-persoonskamer
- 235,00 euro: bij betaling na 1 juni 2007 en bij overnachting in tweepersoonskamer

Je inschrijving is pas definitief zodra het inschrijvingsgeld van 100,00 euro is ovegeschreven op rekening 001-4051756-45 (op naam van Marleen Vandenbosch). Dit inschrijvingsgeld wordt enkel terugbetaald indien de activiteit niet doorgaat.
Volledige som dient betaald te zijn vóór 1 juni indien vroegboeking of voor 20 juli 2007.

© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits