Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Metta
Meditatie o.l.v. Khanti Nouwen
Annulatie wegens overlijden van Khanti

Datum:  Van vrijdagavond 14 december 2007 (om 19u) tot zondag 16 december 2007 (16u).
Plaats:  Rosario, het oude kloostertje in Bever, op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  265 €

Als je goed met jezelf omgaat – vriendelijk en accepterend – ga je vanzelf goed om met anderen en de planeet. Met andere woorden: zo binnen, zo buiten.

In het Boedhisme zijn er twee vormen van meditatie die je kunnen begeleiden naar die vriendelijkheid en acceptatie. Enerzijds is er de inzichtsmeditatie, en anderzijds de Metta, de kalmtemeditatie. Door het accepterende karakter van Metta maakt deze ook deel uit van de inzichtsmeditatie.

Metta betekent liefdevolle vriendelijkheid, die welwillend, verdraagzaam en onbegrensd is; alle levende voelende wezens omvattend, ver weg of dichtbij, grof of verfijnd, menselijk of niet menselijk, groot, klein dik, dun, etc.

Metta verzacht en opent het hart in een gevoel van verbondenheid met alle wezens en verjaagt het beeld van vervreemding en isolement.

Ik ben dan ook zeer blij dat Khanti heeft ingestemd om naar België te komen om ons gedurende deze twee dagen te begeleiden; twee dagen van kalmte en mededogen.
Wat een prachtig geschenk voor onszelf, onze omgeving, de wereld, de planeet ... en dit net voor Kerstmis en Oudejaar !

Zoals zij zijn, ben ik
Zoals ik ben, zijn zij
M.a.w.: er is geen verschil tussen het geluk en de pijn van mijzelf en de anderen.


Ervaring met meditatie is vereist.Meebrengen
- Yogamatje, dekentje, meditatiekussen/bankje.
- Je persoonlijke gerief, inclusief handdoeken.


Inschrijvingsmodaliteiten
- 235,00 euro, voor overnachting in 6-persoonskamer.
- 265,00 euro voor overnachting in 2 of 4-persoonskamer.
- Deze prijs omvat overnachtingen, alle overheerlijke biologische vegetarische/macrobiotische maaltijden, begeleiding en organisatie.
- Er zijn kortingen mogelijk op aanvraag.
- Je inschrijving is pas definitief zodra het voorschot van 100,00 is gestort op rekening 001-4051756-45 van Marleen Vandenbosch.
- Gelieve het volledige bedrag te betalen voor 1 december 2007.
- Annuleren kan enkel tot 10 werkdagen voor de startdatum. Wel worden dan administratiekosten van 20,00 euro aangerekend. Wie nadien annuleert, betaalt 50%. Je kan natuurlijk ook zelf voor vervanging zorgen.

© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits