Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Zen en zin(nen) !
Workshop o.l.v. Helena Urgel en Tom Hannes, zen-monnik

Datum:  Zondag, 22 maart 2009, van 10.00 tot 17.00
Plaats:  De Kluizerij (Affligem)
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  65 €

Zen wordt vandaag zo’n beetje voor alles en nog wat gebruikt: yoghurt, massages, thee, meubelen. Maar wat is zen eigenlijk? En wat heeft het met ons concrete leven te maken?

Tom Hannes en Helena Urgel zijn zenleraren van het Antwerpse zencentrum Ho Sen. Ze bieden in deze workshop een doorleefde inleiding in een zen-manier om zintuiglijk in de wereld te staan.
Natuurlijk vertrekken we vanuit de basis van de zen: zittende meditatie. Maar we trekken er net zo goed uit, om te onderzoeken hoe we horen en zien naar de wereld en dat ogenblikkelijk onze omgang met onszelf spiegelt - en filtert.

Terwijl de voormiddag in het teken van ontvankelijkheid staat, staat de namiddag eerder in het teken van uitdrukking. Een basisgegeven in het zenleven is het besef dat we op elk moment deelnemen aan de wereld. En die deelname kunnen we ook voelen. Letterlijk. Wat voelen we als we ‘niets’ doen? Wat voelen we als we onze stem gebruiken? Wat voelen we als we beslissingen moeten nemen? Want op elk moment staan we voor de keuze: wie laten we aan het woord, onze blinde patronen of onze aangeboren vrijheid?

Een originele ervaringsgerichte aanpak met twee voeten diep geworteld in één van de meest schitterende tradities van de mensheid.


Inschrijvingsmodaliteiten
Gelieve tijdig in te schrijven.
Het bedrag mag je overschrijven op rekening 001-4051756-45 op naam van Marleen Vandenbosch - Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek. Dit bedrag wordt enkel teruggestort bij annulatie van tenminste 15 werkdagen voor de activiteit. We rekenen wel een administratie/annulatiekost aan van 20,00 euro.
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits