Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Authentiek denken, voelen en doen : het Enneagram en Mindfulness begeleiden je.
Workshop o.l.v. Marleen Vandenbosch en Sandra De Clercq

Datum:  2 zaterdagen en een zondag : 16/4/11, 15/05/11, 18/06/11, van 09:00 tot 17:30
Plaats:  Domein Koningsteen - Kapelle-op-en-Bos
Taal:  Nederlands

Wil je in contact komen met de bron van je vitaliteit en levenskracht ?
Wil je je hart openstellen en te weten komen wie je bent ?
Wil je het gevoel vinden van innerlijke leiding ?

Ons lichaam, ons hart en onze geest spelen een sleutelrol in wat we denken, voelen en doen. Idealiter zijn we in contact met de intelligentie en sensitiviteit van ons lichaam, stellen we ons hart open en is onze geest stil. Is dit nu zo bij jou ? Of merk je dat je vervreemd bent van de wijsheid van je lichaam zodat je niet echt aanwezig kan zijn in het nu ? Of dat je hart is afgesloten en geblokkeerd zodat je het contact met je ware identiteit verloren bent en je je niet gewaardeerd of bemind voelt ? Of is je geest eerder een voortdurende “kletskous” waardoor je niet ontvankelijk kan zijn voor je innerlijke weten ?

Tijdens deze drie dagen gaan we op zoek naar onze patronen en automatische piloten, zowel wanneer we onder stress staan als wanneer we ons in ontspannen toestand bevinden. Naast het herkennen en erkennen van deze patronen, krijgen we ook inzicht in onze angsten en verlangens die maken dat we op een bepaalde manier denken, voelen of doen. Ten slotte gaan we een pad uitstippelen naar een “gezonde respons” op wat jou overkomt, een weg naar meer authenticiteit.

Deze zoektocht wordt enerzijds ondersteund door de technieken en attitudes van de Mindfulness en anderzijds door de wijsheid die het Enneagram ons biedt.
Het unieke aan deze training is dat je een theoretische basis meekrijgt die je toelaat onmiddellijk zelf te experimenteren hoe je dit in je dagelijks leven kan integreren zodat ‘bewust geluk’ toegankelijk wordt.

Mindfulness is een eeuwenoude techniek en attitude die haar oorsprong vindt in de Boeddhistische psychologie. We leren om te stoppen, even afstand nemen om te observeren, om dan bewust tot adequaat handelen over te gaan. We leren op te merken wat er is, in én buiten onszelf, en er op een niet-oordelende manier mee om te gaan. Het is voor velen vaak een eerste confrontatie met de bouwstenen van stress, lijden en geluk. We starten met de concentratiemeditatie of aandachtstraining om hier-en-nu te focussen, stabiliteit te creëren en te ontspannen. Dan stappen we over op de inzichtsmeditatie om de dieperliggende oorzaken van stress en lijden aan te pakken. Opmerkzaamheid is een basisvaardigheid die je helpt om verdere stappen te zetten naar authentieker leven.

Het Enneagram is een neutraal, psychologisch model dat negen basistypen op vlak van persoonlijkheid beschrijft. Ondanks de algemeenheden van deze negen typen is er dankzij de diepgang van het model ook voldoende ruimte voor het unieke van ieder individu. Het model ontleent zijn kracht vooral aan de diepgaande beschrijving van de drijfveren en automatische, dikwijls onbewuste patronen van de typen. Daarnaast toont het Enneagram ook ons persoonlijk ontwikkelingspad.

Na deze 3-daagse training:
- heb je de negen Enneagramtypen in jezelf ervaren via het werk op het fysieke, mentale en emotionele vlak
- heb je meer zelfkennis: meer inzicht in je kwaliteiten, valkuilen, automatische patronen en drijfveren
- heb je een ruimer zelfbewustzijn doordat je ervaren hebt wie je ware, authentieke zelf is
- weet je hoe je je persoonlijk ontwikkelingspad verder kan zetten
- heb je de sleutels in handen om je niet-oordelend en mild op te stellen ten opzichte van jezelf en anderen
- ben je emotioneel intelligenter zodat je authentieker, effectiever en bewuster handeltAangewezen voorkennis
Wat het enneagram betreft is het belangrijk dat je je basistype(s) kent en dat je zicht hebt op de basis van het Enneagram. Heb je dit niet, dan kan je bij Sandra de introductie – Stap 1 – volgen op 20 en 21 januari 2011 (in Koningsteen). Voor meer info, neem je best een kijkje op www.matchatwork.be of www.enneagram.be.
Wat de Mindfulness betreft, is het aangewezen dat je de basistraining hebt gevolgd, hetzij de 6 of 8 weken formule of in weekendvorm. Heb je dit niet gedaan, dan kan je bij Essens een Mindfulness-weekend volgen van 4 – 6 maart 2011. Voor meer info, kan je een kijkje nemen op www.essens.be.


Dit programma kan ook op maat worden aangepast in functie van de behoefte of doelstelling van het bedrijf. Accenten die dan kunnen worden gelegd, zijn:
- authentiek communiceren
- authentiek leidinggeven
- coachend begeleiden met respect voor ieders eigenheid

Voor meer informatie kan u terecht op:
www.enneagram.be of sandra@enneagram.be
www.essens.be of marleen@essens.be


Inschrijvingsmodaliteiten
Middagmaal, pauzes en syllabus inbegrepen.
Elke dag kan afzonderlijk worden bijgewoond.
Prijs per dag :
Voor particulieren : 145,00 € (incl. BTW)
Voor zelfstandigen en bedrijven : 175,00 € (excl. BTW)
Wie de drie dagen volgt en inschrijft en het volledige bedrag betaalt voor 1 maart 2011 :
Voor particulieren : 375,00 € (incl. BTW)
Voor zelfstandigen en bedrijven : 450,00 € (excl. BTW)
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits