Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Wandeling - ontdekken en experimenteren met aandacht
Workshop o.l.v. Marleen Vandenbosch en Paul Pals

Datum:  Zaterdag, 28 april 2012 - 09.00 - 12.00
Plaats:  "Het Burreken" - natuurreservaat in de Vlaamse Ardennen
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  10 €

De ware ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het waarnemen met nieuwe ogen.
Marcel Proust


Zo zag “Het Burreken” eruit op één van de eerste lentedagen van 2012. Ben je benieuwd hoe dit prachtige natuur- en stiltegebied in de Vlaamse Ardennen er op 28 april 2012 zal uitzien ?
Kom het dan mee verkennen tijdens een wandeling onder begeleiding van Paul Pals, natuurgids, en Marleen Vandenbosch, Mindfulnesstrainer.

Paul is 12 jaar conservator geweest van dit natuurreservaat en kent het door en door. Hij laat je kennis maken met de begroeiing, met holle wegen, 300-jaar oude bomen, bronnen, de Galloway-koeien, het gezang van de vogels en zo veel meer. Het gewone, het ogenschijnlijk kleine, daar waar je misschien in je haast zonder aandacht zou aan voorbijlopen, daar laat Paul je stilstaan en krijg je heel wat weetjes mee over fauna, flora en ecologie.

Marleen laat je dit stuk natuur dan weer ervaren door je aandacht te laten switchen naar zintuiglijke ervaringen, naar stilte en geluiden, naar je lichaam. In de praktijk toepassen wat je in een mindfulnesstraining leert. Zonder oordelen aandacht hebben voor dat wat er werkelijk is, dat is meditatie, zo simpel is het.

Zo gaat er een nieuwe wereld open of herontdek je een gekende wereld met de ogen van een kind, gewoon door opmerkzaam te zijn en je in alle mildheid open te stellen voor wat zich aandient. Zo wordt het gewone iets minder gewoon, het kleine wordt groots. Een experiment om jezelf weer helemaal op te laden, weg van de bewoonde wereld.


Praktisch
09.00 – 09.15 : afspraak aan Brasserie “In den Drijhaard” (Sint-Usmarusstraat 33)– achter de Sint-Usmaruskerk in Zegelsem (Teirlinckstraat). Parkeren kan rond de kerk.
09.15 : vertrek met minimum aantal auto’s naar vertrekpunt van de wandeling.
09.30 : start wandeling
Omstreeks 12.00 : einde wandeling en terugkeer naar Brasserie “In den Drijhaard”. Wie wil kan daar iets eten.Meebrengen
Voorzie stevig schoeisel dat tegen nat en modder kan.
Een verrekijker kan handig zijn.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits