Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Ayurveda, wetenschap van het leven. Overzicht.
Lessenreeks o.l.v. Fabienne Dujardin

Datum:  Woensdag 20 april 2005 en woensdag 18 mei 2005, telkens van 20.00 tot 22.00
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  12 €

Als “wetenschap van het leven” is Ayurveda een onuitputtelijke bron van informatie om een stukje dichter bij de natuur in onszelf te komen en om ons heen. Deze wetenschap baseert zich op universele principes over en diepgaande inzichten in de samenhang tussen lichaam en geest en de natuurwetten die ons leven regelen. Ze is dan ook bestemd voor de hele wereld, ongeacht plaats, cultuur, geslacht of leeftijd.

Ayerveda onderwijst zelfkennis; ze moedigt de mensen aan om te leren ontdekken wie ze zijn, waarom ze gezond blijven of ziek worden, en hoe ze hun leven kunnen wijzigen zodat ze de pure levensvreugde van het holistisch evenwicht opnieuw kunnen ontdekken.

Eigenlijk hanteert Ayurveda een hele levensfilosofie om te komen tot een perfecte gezondheid, die verder strekt dan enkel het medische aspect. Gezondheid is immers meer dan alleen de afwezigheid van definieerbare ziekten. Gezondheid vraagt een dynamische totaalintegratie van onze omgeving, lichaam, geest en intellect. Gezondheid is holistisch en reflecteert een hogere staat van bewustzijn.

We bekijken de grondbeginselen en geven we jou enkele praktische toepassingen mee.Meebrengen
Schrijfgerief, binnenhuispantoffels

Inschrijvingsmodaliteiten
Gelieve tijdig in te schrijven.
Contante betaling ter plaatse.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits