Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Ikebana bloemsierkunst, genieten van harmonie, rust en eenvoud
Lessenreeks o.l.v. Brigitte De Landsheer

Datum:  Woensdagavond, 27 april 2005, 25 mei 2005, 29 juni 2005, telkens van 19.30 tot 22.00
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands

"Een bloem ... wacht tot iemand naar haar kijkt. In de stilte spreekt zij, maar enkel tot diegene die echt naar haar kijkt en de natuur kan aanvoelen. Het is zo dat wij bloemen schikken, door te luisteren naar hun stille woorden.” Dit schreef Ikenobô Senkei, stichter van één van de oudste Ikebanascholen.

Ikebana is dus meer dan bloemsierkunst. Het is een levenfilosofie, een levensstijl. Het is leren ervaren dat elk ding een eigen ziel en uitstraling heeft, die belangrijker is dan de materiële, uiterlijke waarde. Het is dichter bij de natuur komen en in het hier en nu blijven om zo te genieten van de rust en eenvoud die jij op een bepaald moment creëert.

Tijdens deze lessenreeks geven we je een stukje filosofie mee en maak je kennis met de zeer strenge regels die de Ikebana oplegt. Als je deze toepast, slaag je erin om harmonie uit je boeket te laten stralen. Om maar één voorbeeld te geven: Een lijn is een symbool; Twee lijnen is harmonie; Drie lijnen zijn een beeld van volmaaktheid. Kortom, schoonheid straalt uit door de juiste combinatie van kleuren, natuurlijke vormen en sierlijke lijnen.

Je krijgt telkens je eigen creatie mee naar huis.
Meer details volgen bij inschrijving.


Meebrengen
Wordt later meegedeeld.

Inschrijvingsmodaliteiten
Prijs wordt later meegedeeld.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits