Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Vrouwenwijsheid - thema 2: Eb en vloed van onze menstruatiecyclus.
Workshop o.l.v. Sylvie Vandenbogaert

Datum:  Zondagvoormiddag, 20 maart 2005, van 10.00 tot 13.00
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  25 €

Wist je dat je binnen de periode van n menstruatiecyclus een aantal fasen doorloopt? Tijdens deze verschillende fasen ontvangen en verwerken we informatie op een verschillende manier. Elke fase heeft een eigen energie met een bijbehorende manier van omgaan met dingen, van actief zijn, denken, aanvoelen. Je kan elke fase vergelijken met een archetype zoals bijvoorbeeld de maagd, de moeder, de feeks, de oude wijze vrouw. Deze oeroude wijsheid stamt uit tijden waarin het vrouwelijke geerd werd als waardevol en kostbaar.

De wijsheid van de menstruatiecyclus kunnen we terugkrijgen door onszelf weer ontvankelijk te maken voor onze cyclische natuur en ons hierover te verheugen als een bron van vrouwelijke kracht. De eb en vloed van onze dromen, creativiteit en hormonen bieden ons een uitgelezen kans om onze verbinding met ons innerlijk weten te verdiepen.

Voor de meeste vrouwen is dit een geleidelijk proces. Het is boeiend om met die steeds terugkerende stroom mee te gaan. Dit is inderdaad niet altijd even haalbaar. Maar het loont de moeite om iedere dag een beetje meer te leren om anders over onze cyclus te gaan denken en daar in ons leven op een nieuwe manier mee om te gaan. Mogelijks brengt het samenhang in je wisselende stemmingen. Misschien kan je merken dat je niet losweg wisselvallig bent maar wel cyclisch wisselend.


Meebrengen
Binnenhuispantoffels, schrijfgerief

Inschrijvingsmodaliteiten
Inschrijving noodzakelijk.
Contante betaling ter plaatse.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits