Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Tao van de vrouw: de kracht van "yin" in je vrouwenlichaam.
Lessenreeks o.l.v. Sylvie Vandenbogaert

Datum:  4 zondagvoormiddagen, 12 & 19 maart, 23 april en 21 mei 2006, telkens van 10.00 tot 13.00
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  100 € (Voor de hele reeks)

Ben je als vrouw op zoek naar meer inzicht in je lichaam en wil je zelf je gezondheid, geluk en vitaliteit in handen nemen, dan is deze eerste basiscursus van de Tao van de Vrouw iets voor jou.

Via oefeningen (zie verder), meditaties en vrouwenwijsheid in combinatie met muziek en dansbewegingen gaan we op zoek naar de kracht van “yin” in je vrouwenlichaam.

De warming up chi kungs maken je fysieke lichaam open, los, soepel en schoon en helpen je te aarden.

De houdingen van de iron shirt chi kung 1 versterken de interne structuur en doen de interne kracht en de chi-stroom in je lichaam toenemen, waardoor alle organen, pezen, botten, spieren, bindweefsels en vooral bekken en onderbuik worden gesterkt en gevoed. Je wordt meer bewust van je structurele alignatie.

Met de innerlijke glimlach ontspan je al je organen en de ruggengraat. Je herstelt het contact met je fysieke lichaam en je leert je 'gewaarwording' naar binnen te richten. Je komt terug thuis in je schoot.

Met de 6 helende klanken ontgift en koel je je organen en breng je de emoties, die volgens de taoïstische principes in de organen huizen, tot rust en weer in balans.

De kleine hemelse kringloop vormt de grondslag van de taoïstische training en maakt het mogelijk om je energie door het lichaam te circuleren, te recyclen en te transformeren. Deze energiebeweging maakt zelfgenezende krachten in je wakker en ontwikkelt je geestkracht.

Je leert je vrouw-zijn anders ervaren en je wordt je meer bewust van je vrouwelijke anatomie en energiesysteem.

Deze eerste basiscursus is een vereiste om nadien deel te nemen aan verdere verdiepingscursussen.


Meebrengen
Schrijfgerief, binnenhuispantoffels, gemakkelijke kledij, matje en dekentje of grote handdoek

Inschrijvingsmodaliteiten
Inschrijving noodzakelijk.
Contante betaling ter plaatse op de eerste dag van de lessenreeks.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits