Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Ayurveda: “vata management”, sleutels tot zelfinzicht, zelfgenezing en ziektepreventie.
Lessenreeks o.l.v. Fabienne Dujardin

Datum:  Lessenreeks van 10 woensdagavonden: 22 februari, 1 & 8 maart, 5 & 19 april, 3 & 10 mei, 14. 21 & 28 juni 2006, telkens van 19.45 (stipt) tot 22.15
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  210 € (Voor de hele reeks)

Deadlines, werkdruk, vergaderingen, gsm, huishouden, overvolle tijdschema's (ook van onze kinderen), eten in je wagen, files, racen tegen de tijd, ...kortom, overal chaos. Hoe vaak voelen we ons niet overweldigd door onze hectische levensstijl en situaties waarin we terecht komen? Hoe vaak lopen we onszelf niet achterna?

Na verloop van tijd bouwt de stress zich torenhoog op, nemen onzekerheden de bovenhand en beginnen we in te leveren op onze gezondheid. Volgens de Ayurvedische leer manifesteren we dan de eerste symptomen van een langdurig “Vata onevenwicht” (fysiologisch principe m.bt. beweging). Deze zijn de bakermat van complexere ziekteprocessen. Slapeloosheid, chronische pijnen, spierstijfheid, piekeren, verstrooidheid, zenuwachtigheid, neerslachtigheid, constipatie, spijsverteringsproblemen en chronische vermoeidheid zijn enkele voorbeelden.

Maar er is een mogelijkheid om het tij te keren en “Vata” terug in evenwicht te brengen. De oude en tijdloze bronnen uit Ayurveda bieden sleutels tot zelfinzicht, zelfgenezing en ziektepreventie.

Voel je je aangesproken om je inzichten in de samenhang tussen lichaam, geest en ziel stap voor stap uit te diepen? Je denken, voelen en handelen terug met elkaar te integreren? Aan zelfonderzoek te doen naar het herkennen van je eigen patronen om ze te kunnen transformeren?
En/of wil je graag aanvullende waardevolle Ayurvedische en therapeutische inzichten voor je praktijk?

Pluk dan deze gelegenheid om deel te nemen aan de 10 delige opleiding voor "Vata management”.

Iedere les includeert praktische benaderingen, werkmiddelen, technieken en inzichten uit de Ayurvedische leer waarmee je in het dagdagelijkse leven aan de slag kan gaan.
Na een grondige uitdieping van de Ayurvedische basisprincipes ben je in staat om aan constitutietypebepaling te doen en de functionele intelligentie van het lichaam beter te begrijpen. We doorlopen de fases van het ziekteproces en leren onevenwichten klinisch te obseveren.
We leren een eenvoudig Vata management-behandelingsplan op te stellen aan de hand van voedings- en lifestyle advies, technieken uit de Ayurvedische therapieleer, yoga en meditatie.

Deze cursus is ontworpen voor algemeen publiek met weinig of geen voorkennis van deze concepten.

Deze training is een basisvereiste om een aanvullende (therapeutische) opleiding te volgen over de voornaamste authentieke Ayurvedische behandelingen (waaronder Ayurvedische massage).


Meebrengen
Schrijfgerief, binnenhuispantoffels

Inschrijvingsmodaliteiten
Gelieve tijdig in te schrijven.
Contante betaling ter plaatse.
Je engageert je om de volledige reeks bij te wonen.
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits