Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Fabienne Dujardin
Fabienne Dujardin is van opleiding kinesitherapeute en is gespecialiseerd in neuromotorische revalidatie (volgens Bobath en Kritische ontwikkelingsbegeleiding), fasciatherapie, yoga en ayurveda.

Enkele jaren geleden kreeg zij de kans om een Belgische ploeg bergbeklimmers te helpen bij hun voorbereiding om de 8475m hoge Makalu in Nepal te beklimmen. Ze begeleidde hen ook ter plaatse en kwam daar voor het eerst in contact met de Ayurveda. Tijdens de vele fysieke en mentale ontberingen waren de meditaties en de nieuwe inzichten over de samenwerking tussen lichaam en geest voor haar een stevige houvast en gaven haar het nodige doorzettingsvermogen. Tijdens haar reis liep ze een voedselvergiftiging op en het is dankzij het gebruik van Ayurvedische voedingssupplementen en geneeskrachtige kruiden dat ze er terug bovenop kwam.

Deze kennismaking met het Oosten raakte haar zo diep dat zij de wens koesterde om de Oosterse en Westerse levensfilosofieŽn in haar werk te verenigen. Zij kreeg toen de kans om naar Zuid-Afrika te gaan en ontmoette daar Dr. Cooppan, een zeer bekende Ayurvedische arts, die doceerde aan de universiteiten van Durban en Pretoria. Daar kreeg ze een diepgaande opleiding over de principes van Ayurveda. Ze kwam er ook in contact met de gerenommeerde Dr. Sunhil Joshi, die zowel in India als in Amerika een Ayurvedische kliniek heeft en zich beweegt tussen de meest bekende Ayurvedische artsen als Dr. Deepak Chopra, Dr. David Fawly en Dr. Vansant Lad. Na deze opleiding, kon ze in het Ayurvedisch ďCenter for Mind & Body HealthĒ van Dr. Cooppan aan de slag als purvakarmatherapeute. Het is een medisch centrum dat gespecialiseerd is in een integrerend gebruik van allopatische en Ayurvedische geneeswijzen, als modaliteiten om zieke patiŽnten te behandelen en aan preventieve gezondheidszorg te doen, met verbluffende resultaten.

Deze prachtige ervaring motiveerde haar om de levenswetenschap van de Ayurveda ook in BelgiŽ toe te passen en te delen met anderen via cursussen en workshops.
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits