Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Nicole Derveaux
Tijdens een intensieve loopbaan als volleybalspeelster, jeugdtrainer /coach en leerkracht Lichamelijke Opleiding raakte Nicole overtuigd van het belang van inter- en intrapersoonlijke communicatie. In 1999, na een heupkwetsuur, koos zij voor een heroriëntering in die richting.

Sinds enkele jaren is ze actief als leerlingenbegeleider in het Secundair onderwijs en recent als zelfstandig ademcoach.

In haar persoonlijk groeiproces speelde Transformational Breathing (verder ‘TB’ genoemd) een belangrijke rol: ademen als instrument voor fysiek welzijn, mentaal-emotionele balans, innerlijke verbinding en contact met aspecten van hoger bewustzijn. Ademen brengt energie in beweging.
Nicole heeft Transformational Breathing voor het eerst ervaren in mei 2002 tijdens een intensief ‘personal TB program’. In 2003 werd zij gecertificeerd als TB Facilitator Coach en in 2005 als ‘Teacher Trainer TB’. Deze trainingen werden geleid door Judith Kravitz, grondlegster TB en stichter van Transformational Breathing Foundation.(www.breath2000.com)
Het hele TB-traject heeft zij afgelegd met Ghilaine Prenten en Tom Cox, beiden woonachtig in Limburg. Samen organiseren ze regelmatig ademavonden, maandelijks een ademdag en per jaar een ademweek. Bij ieder van hen kan je terecht voor individuele ademsessies. Ademactiviteiten op andere locaties zijn mogelijk op aanvraag. (www.creaxion.net: klik op "formules" en dan op "gezonder ademen")

Nicole volgde eveneens een opleiding NLP- practitioner (Neuro-Linguïstisch Programmeren).

Haar missie is duidelijk: via coaching en ademwerk mensen begeleiden. Hen begeleiden om van binnenuit doorheen ‘de hindernissen’ van het leven te gaan op weg naar een leven vol vrijheid, creativiteit, vreugde en liefde.

© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits