Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Lutgart Witters
Lutgart is moeder van vier zonen, twee schoondochters en één pleegdochter en grootmoeder van twee kleinzonen. Samen met haar bewustwordings-weg heeft het moeder-zijn haar leven bepaald.

Als kind kon ze al zien dat de mens met een masker leeft, dat hij zijn liefdeskern of zielsverlangen angstig verborgen en beschermd houdt, dat leven ‘liefde’ is. Wat gebeurt er met de mens dat hij de liefde voor zichzelf niet kan of mag toelaten en ontvangen? Het opmerken dat fysische en psychische pijn en lijden ontstond uit het niet mogen en kunnen leven vanuit de ware liefde bracht haar bij haar zoektocht naar de zin van lijden.

In 1977 studeerde zij af als verpleegkundige en werkte in verschillende takken van de gezondheidszorg ( psychisch en fysisch gehandicapten, thuisverpleging, bejaardenzorg, stervensbegeleiding, alternatieve geneeskunde ...).

Zij werkte als therapeut en opende het centrum ‘Meander’, een plek waar vanuit bewustwording contact werd gemaakt met mogen ‘uniek zijn’ in onvoorwaardelijke liefde. Zij maakte de film “Meander- Levensstroom” en schreef het boekje ‘Hebben mensen aarde nodig om te groeien’.

De overtuiging dat enkel onvoorwaardelijke liefde elke wonde heelt, groeide in haar. Zij voelde haar eigen helingskracht, de kracht om het licht te blijven zien en te ervaren. Zij volgde haar intuïtie en ging op reis door Peru met sjamanen. De cultuur en energie van Peru brachten haar in contact met de herinnering aan een ‘zijns-toestand’ die zij in Europa was verloren.

Daarna begon haar leven als monnik in de stad. Loslaten van bezit, familie, ego, status en oude pijnen. Zij reisde door Indonesïe, Creta en Egypte waar zij verbleef in een Koptisch Klooster. In deze stilte ontving zij wetensinhoud van de wijsheidsheren/de pleiade die haar begeleidde in het neerzetten van de codesleutels.

Haar ontmoeting met haar man, Jan, zette haar leven in onvoorwaardelijke liefde op deze aarde volledig en zichtbaar neer. Leven in onvoorwaardelijkheid, in verbinding met de kosmos, het Al, de Ene . Het is een paradijselijk leven op deze planeet ‘aarde’.
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits