Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Eric Du Meunier
In het dagelijkse leven is Eric coördinator binnen de sociale sector.
Hij is student aan de Arcane-school in Genève, geeft lezingen m.b.t. esoterie, en maakt toch nog ruimte vrij voor lichaamswerk en gesprekken.

Hij ontwikkelde een esoterische site: www.regenboogpad.net. Het Regenboogpad is een pad van dienst dat we samen rond de planeet kunnen leggen zodat onze planeet terug kan worden geheeld. De website leidt ons dan ook op een overzichtelijke manier door de verschillende aspecten van Meditatie – Studie – en Dienst die we zowel zelf als in groep kunnen opnemen, om ons te brengen naar onze planetaire bestemming: een licht van eenheid - van broederschap. Het is een uitnodiging om mee te wandelen, en bewust te werken aan juiste menselijke verhoudingen en de zo nodige eenheid in verscheidenheid.
Als onderliggende kracht waarop deze website de wandelwegen van dienst, aan onszelf, aan anderen of aan de wereld uitbouwt, vind je de tijdloze kennis die ons gegeven wordt door vele ‘Lichtdragers’.
Het Regenboogpad behandelt de geschriften van zowel Oosterse als Westerse bronnen, van zowel vroegere als huidige personaliteiten die een grote invloed uitoefenen op het herstel van de rechtschapenheid in de wereld.

Eric heeft zich ook tot missie gesteld om een esoterisch-therapeutisch en vormingscentrum op te richten. Het centrum wenst in de eerste plaats aandacht te geven aan de groep van achtergestelde kinderen (fysiek, mentaal of emotioneel) van 0 tot 18 jaar. Het is de bedoeling om hen, vanuit de totale mens en vanuit de esoterie, holistisch te benaderen. Maar uiteraard zijn alle kinderen welkom die de nood voelen aan therapie en/of vorming.
De therapieën zijn voornamelijk op deze doelgroep gericht, maar ook volwassenen kunnen worden behandeld, wanneer er plaats vrij is.
Vorming en studie richten zich op alle belangstellenden.
De visie is gebaseerd op de kennisopbouw van Alice Bailey en Helena Roerich (Agni Yoga). Andere belangrijke invloeden die aanvullend kunnen zijn worden hierin mee opgenomen zoals bv. Steiner, Zeberio, e.a.

© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits