Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Vanessa Hoskens
In 1996 ontdekte Vanessa Hoskens haar passie voor de Klassieke Indische dans, in het bijzonder de Bharata Natyam. Gedurende zes jaar volgde ze lessen en stages bij Jetty Roels. Verschillende keren verbleef ze voor lange tijd in AziŽ. In 2003 reisde ze naar Zuid-India om zich verder te bekwamen in de Bharata Natyam. In Mysore volgde ze danslessen bij Dr. Vasundhara Doraswamy die bekend is omwille van haar zuivere Pandanallur-stijl. In 2004 richtte ze samen met een aantal andere danseressen de dansgroepen Apsara en Maharasa op.

Ondertussen studeerde ze af als licentiate in de Oosterse Talen en Culturen. Doorheen de jaren specialiseerde ze zich in het boeddhisme en de filosofie ervan. In Nepal werd ze een gegeerde leerlinge van Ritu Sresta Vajracharya en Rajendra Shresta die haar inwijdden in de Charya-nritya, een tantrische boeddhistische dans.. Haar passie voor dans, boeddhisme alsook haar Indologische kennis kregen via deze dansvorm de kans zich te verenigen en te verdiepen. Tot op heden blijft haar passie voor deze dans groeien en probeert ze vooral het meditatieve aspect ervan te doorgronden.

Vanessa interesseert zich ook reeds lang in yoga als spirituele praktijk. Ze beoefent zowel de asthanga yoga van Pattabhi Jois als de Iyengar yoga.

In Chiang Mai leerde ze de Thaise lichaams- en voetmassage in Wat Po en de Lek Chaiya school. Deze massagevorm bestaat uit een aaneenschakeling van yogahoudingen en ontstond uit het boeddhisme. Vanessa zag deze massage dan ook niet anders dan een verdieping van haar reeds bestaande kennis en passie.

Momenteel volgt ze de tweejarige opleiding Mindfulnesstraining en streeft ze ernaar deze vorm van meditatie te integreren in haar passie voor dans, yoga en massage.
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits