Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Eric Van Poucke
De liefde voor het paard heeft hij van kindsbeen af. Zijn vermogen om mensen te laten groeien ontdekte hij gedurende zijn jeugdwerk en opleiding. In 2003 vond hij de link tussen mens en paard. Dit inzicht zou zijn leven en dat van vele anderen verrijken.

De kennismaking met de Transactionele Analyse van Eric Brent bracht zijn focus op mens en paard. Gelijkenissen in de communicatie tussen mensen en tussen mens en paard werden hem duidelijk. De basis voor zijn nieuwe methodiek was gelegd.
Een mehtodiek die vanaf het eerste uur aan belangrijke criteria voldoet:
- bruikbaar voor elke doelgroep
- ervaringsgericht
- doeltreffend en toekomstgericht
- genieten van een succeservaring
- het beste uit de mens halen.

In december 2005 stelde Eric zijn nieuwe methodiek Equicoaching® voor aan het publiek. Equicoaching bevat het woord 'equi' van equus, paard, maar ook van balans. Balans met jezelf, tussen jou en andere mensen en het paard. En 'coaching', een vaardigheid waarbij de deelnemer met de hulp van zijn procesbegeleider zelf de oplossing vindt.

De succesvolle resultaten van Equicoaching® leidden tot het behalen van prijzen wegens vernieuwing alsmede tot herhaaldelijke aandacht van de internationale pers.

Zo wordt de liefde voor mens en paard, de missie van Eric, vertaald in Equicoaching®.© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits