Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Walter Daes
Walter Daes (° 1956) begon op 16 jarige leeftijd een loopbaan bij Defensie. Na opleidingen binnen de medische dienst vervulde hij diverse functies. Van 1996 tot 2009 was hij als psychosociaal helper en coördinator actief in het Centrum voor Crisis Psychologie.

Na het volgen van interne opleidingen en van het postgraduaat rampengeneeskunde en –management aan de KULeuven werd hij één van de beziel(en)de krachten bij de ontwikkeling van een psychosociaal luik binnen de federale rampenplanning (tot 2005). De ontmoetingen met getroffenen van ingrijpende gebeurtenissen en de uitbouw van een psychosociaal zorgtraject voor rampenslachtoffers werden, naar eigen zeggen, een intense leerschool die hij mocht ervaren.

Hierbij voelde hij zich geruggensteund door inzichten beschreven binnen de Oosterse psychologie en filosofie. Interesse en praktijk gaan hand in hand. Zo volgde hij meerdere meditatieretraites zowel in het Boeddhistisch centrum ‘Yuenten Ling’ te Hoei als elders onder begeleiding van Frits Koster, Jotika Hermsen, Christina Feldman en zenleraar Frank De Waele.

Hij beëindigde het postgraduaat Mindfulnesstrainer in de Arteveldehogeschool te Gent en volgt momenteel een verdiepingscursus bij de Stichting Inzichts Meditatie .© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits