Home NL FR EN
Gastsprekers Print deze pagina
Katy Bartels
Na vele omzwervingen heeft Katy haar missie in deze wereld gevonden. Dit is haar verhaal.

Een rode draad loopt door mijn leven. Het begon ooit met de prangende vraag naar de zin van het leven en van daaruit startte ik mijn studies psychologie. Veel over die zin vond ik er niet, maar het gaf wel een brede basis en oriŽntatie.

Na mijn studies zocht ik naar benaderingen die meer de intuÔtieve mens en het onbewuste aanspreken en al vlug ontdekte ik de Ericksoniaanse hypnotherapie en verschillende methoden die creativiteit en ervaringsgericht werken aanspreken. NLP sloot daar perfect bij aan en dit alles resulteerde in een mooie integratie van oplossingsgerichte psychotherapie.

Het sjamanisme riep me ook al heel lang in mijn dromen. Ik reisde er voor naar veel culturen waar er nog echte sjamanen zijn en vind er steeds meer verdieping in. Ik herinner me nog dat ik met kiloís parels naar het Amazonegebied in Peru vertrok om sjamanen te ontmoeten, ik reisde nog naar andere culturen en het kader van de foundation for shamancis studies (U.S.A.) bood me een kader om mijn ervaringen te plaatsen. De klik was gemaakt en ik leg heel sterk de link met een psychologische benadering. Hier komt de vraag naar verdieping van de ziel en de zin van het leven natuurlijk wel op de voorgrond. Ik ben een mens van de natuur en aard het best tussen velden, polders, dieren en onkruid. Ik voel en werk ook vanuit universele liefde, respect en acceptatie. Op die basis ontmoette ik mijn man Wanbli die zelf een passie voor native inspiraties heeft (vuurceremoniŽn; zweethutten, fluit en drumspelen, drumcirkels,Ö)

Nu verdiep ik me ook in het werk van de grootmoeders, die een duidelijke link met het sjamanisme en vrouwelijk sjamanisme hebben.

De laatste passie die erbij is gekomen, zijn de kudde paarden. Ze worden op een natuurlijke manier gehouden en zijn onze beste partners bij onze eigen processen.

Verder richt ik me heel erg op gezondheidpsychologie, ik begeleidde mijn moeder heel intensief met de aanpak van het beeldend vermogen om met kanker te leven. Vrij van verslavingen (alcohol, relatie-verslaving, werk-verslaving, eet-verslaving en alle patronen die daar onder liggen waarbij we pogen ons leven aan te kunnen met een nodige dosis van overleefpatronen) is een topic die mij ook heel erg boeit.

Op basis van werkervaringen heb ik al veel wateren doorzwommen. Van het opstarten van een cursusaanbod voor volwassenen met een nieuw aanbod inzake persoonlijke ontwikkeling in cultuurcentrum Scharpoord tot doceren van seksuologie, werken met mensen die slachtoffers zijn van vrouwenhandel, vrouwenprojecten opstarten tot alles wat met het domein intimiteit, grenzen afbakenen, zelfzorg en zelfwaarde te maken heeft in een centrum voor welzijnswerk. Alle ervaringen golden steeds voor individuele contacten met mensen en het werken met groepen.www.wingsofchangeranch.be© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits