Home NL FR EN
Activiteiten Print deze pagina
Koken: herfst- en winterkoken: vitaliserend en verwarmend!
Lessenreeks o.l.v. Geertrui Van Liedekerke

Datum:  3 vrijdagavonden: 14 oktober, 21 oktober en 4 november 2005; aankomst om 19.45, start om 20.00, einde rond 22.00
Plaats:  bij Essens (in 't Dennenhof) te Wambeek
Taal:  Nederlands
Bijdrage:  60 €

In deze lessenreeks krijg je kookideeën aangereikt voor vitaliserende, verwarmende herfst- en wintergerechten.

We gebruiken volwaardige producten en laten ons inspireren door de macrobiotische kookwijze. In de macrobiotiek tracht men op een bewuste manier om te gaan met de energetische kracht van voedingsmiddelen. Van hieruit bereidt men evenwichtige gerechten die een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Veel meer dus dan een bordje bruine rijst!

Door middel van verschillende kookstijlen bereiden we elke les een volwaardig menu. Eveneens reiken we tal van praktische tips aan voor een heerlijke alledaagse keuken. We maken ook kennis met de basisprincipes: yin en yang.

Tijdens de 3 lessen demonstreren we eenvoudige bereidingen zoals:
- (miso)soepen, gebruik van seitan, tofu, tempeh, stoofpotjes,
- graangerechten, picklesbereiding, herfst – en wintergroenten,
- desserten met gezonde alternatieven voor zoet,…
Je kan er natuurlijk ook van meesmullen!

Op die manier krijg je een schat aan ideeën die je verder kunnen inspireren in de stap naar een gezondere eet– en leefgewoonte voor klein en groot. Je krijgt ook telkens een kleine syllabus mee zodat het gemakkelijker is om de gerechten ook thuis met succes klaar te maken.



Meebrengen
Schrijfgerief

Inschrijvingsmodaliteiten
Je inschrijving is pas definitief zodra een voorschot van 20 euro is gestort op rekeningnummer 001-4051756-45 (op naam van Marleen Vandenbosch). De rest van de som kan je de eerste dag ter plaatse betalen. Het voorschot wordt teruggestort ingeval de activiteit niet doorgaat.

Je engageert je om de hele reeks bij te wonen. Kan je toch niet komen, gelieve dan ten laatste de dinsdag voordien te bellen zodat wij er rekening kunnen mee houden bij onze aankopen.



© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits