Home NL FR EN
Thaise voetmassage Print deze pagina
Thaise voetmassage, om op wolkjes te lopen
Herken je dit gevoel van loodzware benen? Wanneer je de hele dag op je benen hebt gestaan ... Na een zware fysieke inspanning ... Bij zeer warm weer ... Na een lange wandeling ... Tijdens en na een vliegtuigreis ... Tijdens een zwangerschap ... Na een hele dag zitten ...

Je voeten dragen je de hele dag, elke dag opnieuw, jaar in jaar uit. En eigenlijk besteed je er zo weinig aandacht aan. Zij verdienen beter!
Gun ze daarom een Thaise voetmassage zoals die in de Wat Pho in Bangkok wordt aangeleerd !

Gedurende ongeveer een uur worden niet enkel de voeten onder handen genomen maar ook heel het onderbeen tot en met de knie. Allerhande technieken gaande van wrijfbewegingen en knedingen tot acupressuur, zowel met de handen als met een speciaal hiervoor in Thailand ontwikkeld stokje, worden op een efficiŽnte manier aaneengerijgd. Door de unieke combinatie van een vorm van meridiaantherapie en reflexzonetherapie worden je organen, je lymfesysteem, zenuwstelsel, hormoonstelsel ... gestimuleerd. Eigenlijk wordt zo je hele lichaam verwend. Je voeten zijn immers de spiegel van je lichaam. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze massage zo effectief is: het natuurlijke genezingsproces, de doorbloeding en de energiedoorstroming van het ganse lichaam worden immers geactiveerd.

Tijdens de massage is het steeds mogelijk dat je een prikkel, tinteling, of zelfs een lichte pijn voelt. Dit kan wijzen op een minder goede energiedoorstroming in het desbetreffende gebied, met verminderde doorbloeding en lymfedoorstroming als gevolg. Dit houdt in dat afvalstoffen niet goed worden afgevoerd en dat minder voedingsstoffen het gebied bereiken. Dergelijke blokkades kunnen deels dankzij deze massage worden opgeheven.

Bovendien werkt de Thaise voetmassage zeer onstpannend. Onder andere door het gebruik van aangepaste etherische oliŽn word je als het ware "uit je hoofd" gehaald. Voor de denkers onder ons is dit dus een ideaal slaapmiddel !

Na deze massage ben je als herboren, je benen voelen vederlicht aan, en je loopt als het ware "op wolkjes" ... en tegelijkertijd ben je meer gegrond.
Een dubbel gevoel dat onbeschrijflijk zalig is!
© 2005 Essens. All rights reserved | Assesteenweg 414 - 1741 Wambeek [Ternat] | Tel 0475 350 133 | info@essens.be | Sitemap | Credits